Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Tournament Captain

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    9

    Server Issues Resoning

    So if you have noticed the Dayz Server has been down all day. The Issue at this moment is that the newest update for Arma 2 is A) a very large update B) switches all the servers from going through Gamespy to working through steam, the newest version of Dayz Commander was suppose to make it work through steam and once the servers were updated and everyone updated Dayz commander it should have worked fine right? If only it worked out like that.

    The server first went down after 2 attempts to update it and both failing when I would join them, Rusty, being human and not expecting the problem to be this difficult went to bed and because the server updating is a manual process, it wasn't getting done and no one who knew this was around to rely the message. So rusty wakes up and does the update but a new problem has occurred, although its updated, but its not "kicking into steam" as rusty stated to me. We don't know the exact problem, we are getting an error code but it shouldn't really be effecting the server. Our guess is that it should be up by tonight but if any other problems come up I will update the thread informing you guys

    Lastly, if you read my post on the forum from yesterday about the fix for Dayz commander, you might want to start undoing it. Once the server is back up and running in the latest version your stuff will be out of date so keep that in mind.

  2. #2
    Junior Diamond diamondgamers.net

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    20
    is the server going to be wiped? Or is all our stuff stil giong to be there

  3. #3
    Administrator diamondgamers.net Rusty's Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    469
    Hello Survivors!

    UPDATE
    July 27th 5:25am EST
    Ok, I've got everything simplified now.

    Step #1 - Your replacement to DayZ commander. This is ALPHA, but it works.
    Install this. http://dayzlauncher.com/dayz_launcher_setup.exe

    Step #2 - DayZ Launcher reads different folders. So you can either download Epoch again, or simply go to :
    C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Arma 2 Operation Arrowhead
    rename @DayZ_Epoch to @DayZ_Epoch1051

    Step #3 - In DayZ Launcher - search for DiamondGamers and connect.

    Any errors, please post in this thread.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    July 26th

    DayZ commander uses Gamespy to connect and track servers. As of immefiately, Gamespy is going offline -
    DayZ commander is doing patches to "piggy back" onto the steam server listing API which is why we've had to use "custom parameters" ( via settings - -mod=@overwatch... etc. in order to connect.

    So moving forward. We're now running version 1.63 of Arma II - with operation arrowhead at build 125548.
    The server is officially up and running. Database and everything else is as it was. Zombies are getting hungry, so let's get back in.

  4. #4
    Tournament Captain

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    9
    Server will not be wiped to my knowledge. If something like that does occur and we dont have any backups people will be reimbursed but i don't think it will come to that

    Edit: Just talked to rusty, it will not be wiped. Its an Arma 2 update, not Epoch or Overwatch so dont worry about your items
    Last edited by Larry; 07-26-2014 at 08:54 PM.

  5. #5
    Junior Diamond

    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    1
    All Hail Lord Rusty!

    Seems to be working great, however the server appears to be reset to my lowly eyes.

  6. #6
    Administrator diamondgamers.net Rusty's Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    469
    Also note that you will be starting with a default loadout. This is because you are using a different UID now then the one Gamespy provided for you.
    The database has no recollection of your "new" uid. Your base, vehicles, etc. should all be intact.

  7. #7
    Administrator diamondgamers.net Rusty's Avatar

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    469
    I took it back down to do a couple of small changes. I'll have it back up shortly.

  8. #8
    Junior Diamond diamondgamers.net

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    20
    On the new dayz launcher I also had to rename my dayz folder. If you notice though on it, the mod list will tell you what the folder needs to be named so its really easy to use.

  9. #9
    Junior Diamond diamondgamers.net AlStaysHome's Avatar

    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Statham, GA
    Posts
    19
    Just checking, as the DayZ room description still says not to use Commander, but I use it. I'm assuming it's updated and ready to go, but since the room message is the same I wanted to be sure. Hate to mess up something server-side.
    Just call me Al.

  10. #10
    Junior Diamond diamondgamers.net

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    20
    no al, I am sure you fine. This message was more for when game spy first shut down.

Similar Threads

  1. Map Issues/Glitches/Bugs
    By Chief [Random] in forum Helpdesk
    Replies: 3
    Last Post: 03-08-2016, 01:48 PM
  2. Build 273 issues + Server updates + Community stuff.
    By Rusty in forum Natural Selection 2
    Replies: 2
    Last Post: 02-05-2015, 08:59 PM
  3. Known Server Issues
    By TheSeventhSense in forum DayZ Overpoch
    Replies: 0
    Last Post: 05-06-2014, 02:28 AM
  4. Server connection issues
    By MrMustard in forum Helpdesk
    Replies: 8
    Last Post: 02-27-2014, 01:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Copyright 2018 DiamondGamers.net
vBulletin Mods by vBSocial.com Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 2018 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.